Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Visitkort for Michael D. F. Soerensen (2496)

Det er kun fuldgyldige medlemmer af eskak.dk, som
har adgang til at se andre spilleres
statistik og partier. Du kan blive medlem
ved at betale kontingent her

Bor i Århus og er Konsulent (for FSL)
Indmeldt 14. 5. 2004. Medlem i 19 år og 292 dage.
Har pt. ret til 20 feriedage. Får ny om 2 dage.
Sidst set mandag den 26. februar 2024 kl. 11.37
Det er 16 timer og 22 minutter siden.
Spiller på holdet: Pigeskak
Alder: 56 år. Har spillet skak i 49 år. Skakklubmedlem i Silkeborg. Er gift. Har 3 børn og 1 kat.

"Er formand for eskak.dk. Er også administrator og turneringsleder her på e-skak, med særligt fokus på KO og holdturneringen. Øvrige administratorer er Baldur Kristinsson (som er den af os, der har adgang til databasen og kan lave ændringer der) og Jan Ambirk (der bl.a. står for klubturneringen, brugeroprettede turneringer, er moderator i SMS´en, fejlretter og meget andet).

Trækker du fra mobilen, og noterer du ikke korrekt, risikerer du, at du ikke kan se det via mobilen, men at det alligevel er accepteret af eskak, og så er det stillingen på computeren, og ikke mobilen, der er afgørende!

Laver du et fejltræk, er det som udgangspunkt bindende.
Ønsker du muligheden for at omgøre trækket, kan du derfor IKKE bare fejlmelde partiet, men skal i stedet for rette henvendelse til din modstander, og accepterer denne (hvilket han ikke er forpligtet til at gøre!), at du må trække om, så fejlmelder din modstander partiet med en meddelelse om, at det er OK, at trækket gøres om (angiv tydeligt hvilket træk, der er tale om!).

HUSK at notere rokade som O-O.
Husk også at angive, hvis flere ens brikker kan gå til samme felt, hvilken der er tale om. Har du fx en springer på b1 og en på f3, så skal du notere Sbd2, og ikke blot Sd2, hvis det er der, du gerne vil have en springer hen. Og har du en springer på d2 og og d4, nytter det ikke noget at notere Sdf3, så skal du i stedet for notere S2f3, hvis det er den på d2, der skal til f3.


Hvordan spiller jeg eskak?
De første par måneder spillede jeg som var det i hurtigskak, så som nærskak, brugte mere og mere tid på varianterne, og efter et halvt års medlemskab, kom brættet også frem til de mest interessante partier, noter blev flittigt griflet ned, og nu spiller jeg det udelukkende som k-skak , for at fordybe mig i de forskellige stillingstyper (trækker dog i nogle stillinger direkte på skærmen, da jeg dels laver mange noter, dels er nogle træk ofte oplagte). Det er sjovt at analysere både 30 og 40 træk frem, og enkelte gange følges mine varianter faktisk meget langt! Nu har jeg så spillet så mange partier, at jeg for mange åbningers vedkommende har et ret omfattende notesystem (måske man en dag skulle udgive en bog?).
Det har så også betydet, at jeg har skåret en del ned på antallet af partier, så jeg max. kører med omkring 10 partier ad gangen. Har siden årsskiftet 2006 besluttet, at jeg fremover kun deltager i klubbens officielle turneringer (KO, Klub og Hold), med det resultat, at jeg nu har stødt Casper og Baldur af KO-pinden, og blev første mand over 500 KO-points! Nu er de 1000 også nået som den første, så et nyt mål skal snart defineres, for næste mål var så at komme i top 8 uden 1000 points, men blev nået ved årsskiftet 2007-08!? Næste mål var så at være 1000 points foran nr. 2, og det blev nået april 2008.
Nu ved jeg så ikke, hvad jeg skal sætte mig af mål...?

Så min favoritside her på eskak er:
Eskaks KO-rangliste

I de første 8 klubmesterskaber er jeg 7 gange blevet nr. 2! Men nu er det endelig også blevet til et par mesterskaber!

Har også spillet fast i 1. division i holdturneringen her, og takket være et godt hold også prøvet at vinde adskillige gange. Faktisk er det blevet til 12 mesterskaber i træk!

I april 2011 blev jeg så indehaver af the Triple som samtidig mester i alle tre turneringer! :-)
Vandt for øvrigt så også Årsfinalen, og var ubesejret i 87 partier i træk!
I november blev the Triple genvundet!
Fra juni 2012 til april 2014 var jeg ubesejret i hele 219 partier i træk!

Bruger ældgamle teoribøger (den nyeste er fra 1979!), men efter et års tid her på eskak begyndte jeg også at bruge åbningsdatabaser (for at lære åbningerne bedre, da mange af mine varianter var rustne, selvom jeg også elsker sjældne åbninger - har desuden også lært en del nye åbninger på den måde, især er mit åbningsvalg med sort blevet ganske forandret - og forbedret - i min tid her på eskak).
Jeg bruger ikke slutspilsdatabaser, dels da jeg opfatter dem som snyd, for de giver en et facit, dels fordi slutspil er noget af det mest fornøjelige at analysere, så enkle af udseende, og dog så komplekse af natur!
Jo færre brikker, jo mere komplekst kan det være!?


Har tidligere spillet for Læseforeningen, Århus, SK 68 og Tønder.
Er tidligere formand for SK68.

Har været divisionsspiller siden jeg var 16 år gammel, herunder ca. 6 sæsoner i den bedste række for Århus (og har aldrig tabt mod Helsinge, der ellers konstant vandt DM i de år!!). Spiller p.t. for Silkeborg i 1. division.
I sæsonen 2021/22 formåede jeg at score 7/7!

Har adskillige DM-medaljer af sølv og bronze (vundet i juniorhovedkredsskak (sølv+bronze), gymnasieskak (sølv), DSU´s pokalturnering (bronze) og divisionsturnering (sølv+2xbronze), og har ved min debut i Landsholdsklassen i k-skak-DM opnået en delt tredjeplads), men havde aldrig prøvet at vinde guld, før end så sent som i 2022, hvor jeg ganske overraskende blev Danmarksmester i k-skak!
Se her:
DM 2022

Har også været pokalmester på Fyn.

Har i mine yngre dage spillet en del k-skak, men hold da op, hvor var det besværligt sammenlignet med internetskak!? :-D
Spillede bla. et par landskampe (USA og Australien 2 x 2-0!) som teenager, da det var sjovt at spille og snakke med folk fra andre lande, og det har jeg så genoptaget med en del landsholdskampe til følge (så vidt jeg kan tælle mindst 82), herunder deltagelse i et Europamesterskab. 3 gange har jeg også spillet på et udvalgt europæisk hold.
Individuelt har jeg tre gange spillet VM.
I 960-skak har jeg med sort spillet remis med GM Arno Nickel, der på tidspunktet for vores møde lå nr. 13 på verdensranglisten, og som lige - som den eneste - havde slået den regerende verdensmester Oosterom ved VM.

2. juni 2019 fik jeg følgende mail: "The title ICCF Correspondence Chess Expert awarded to player Michael D. F. Sørensen with ICCF ID 150962 has now been confirmed by the ICCF Qualifications Commissioner.".
I 2022 er det så blevet til en CCM-titel :-)
Og i 2022 blev jeg så CCM (Correspondence Chess Master), hvor jeg var til ICCF´s kongres i Glasgow august 2022, hvor jeg fik overrakt diplom og medalje.

Jeg har været skoleskakinstruktør, først på Ellekærskolen og Skjoldhøjskolen i Århus, siden på Vestre Skole i Odense.
Er tidligere formand for Odense Skoleskak, som jeg var medstifter af.

2013-2020 sad jeg i Skaknævnet.
2018-2020 sad jeg i bestyrelsen af Dansk Skaksalg.


Om mig selv kan jeg ellers tilføje, at jeg har været politisk aktiv, har to gange været Folketingskandidat. Jeg har været medlem af skolebestyrelsen og lokalrådet, er aktiv i Mensa (bl.a. som foreningens revisor i 6 år), har været med i ASB´s mentorprojekt et par gange, har tidligere løbet marathonløb og flere Broløb, har været liniedommer ved VM i badminton. Har 4 uddannelser på videregående niveau. Så ja, jeg interesserer mig bredt!

Og så er jeg også sponsor (gennem Børnefonden) for 3 børn i Burkina Faso, så de kan få mad, tøj og skolegang.


Se mere her:

DSU om MDFS

FIDE om MDFS

ICCF om MDFS


Opfordrer hermed alle, der ikke spiller under eget navn, til at droppe den uvane! Et sted som eskak.dk bør der kunne være den åbenhed, at man giver sig til kende, i stedet for at gemme sig bag et pseudonym. Minimum i form af, at man på sit visitkort skriver det rigtige navn...?!

Jeg har ofte slået udfordringsmuligheden fra generelt for alle i min profil (så det er ikke noget personligt, hvis du savner muligheden!).


Udvalgte partier:

God skalp i korttidsparti

God skalp i eskak

Træktvang

Godt træk

Godt træk 2

Langsigtet officersoffer

Remis med GM Arno Nickel


Er på både Facebook, Plaxo og LinkedIn, hvis nogen skulle få lyst til at invitere? :-)

MDFS på Facebook

Michael Damgaard Flink Sørensen

Opret dit badge


Jokes:
Hvad er ligheden mellem en spegepølse og en mand over 40 år?
De består begge af mindst 50% fedt, og resten er gammelt grisekød!

Sex er det samme som at tabe i skak, til trods for geniale træk og alle mulige variationer, ender man med at blive mat!

Vise ord:
"Before criticising your wife´s faults, you must remember, it may have been these very defects which prevented her from getting a better husband, than the one she married!"

Indsigtsloven:
Hvis du ikke forstår det, er det intuitivt åbenbart.
(Følgeslutning: Hvis du synes, det er forvirrende nu, så vent, til du forstår det).

"Hvis du føler dig træt og uduelig, så husk på, at du en gang var den bedste og hurtigste blandt millioner af sædceller!"

"Never judge a man until you have walked a mile in his moccasines" (Gl. apache-ord)

"Når hun gifter sig, tror hun, at han forandrer sig, men det gør han ikke!
Når han gifter sig, tror han, at hun ikke forandrer sig, men det gør hun!"

"Vær aldrig bange for at prøve noget nyt. Husk at det var professionelle, der byggede Titanic, og en amatør, der byggede Noahs ark!"

"Forklar aldrig! - dine venner behøver det ikke, og dine fjender vil alligevel ikke tro det!" (Elbert Hubbard)

"That you may retain your selfrespect, it is better to displease the people by doing what you know is right, than to temporarily please them by doing what you know is wrong". (William J. H. Boetcker)

"There is enough in the world for everyone's need, but not for anyone's greed." (Mahatma Gandhi)

"Der er to ting her i livet, der kommer af sig selv: det er lommeuld og nullermænd. Alt andet kræver hårdt arbejde" (Jørgen Autzen).
."