Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Visitkort for Torben Guldberg (3057)

Det er kun sponsorer af eskak.dk, som
har adgang til at se andre spilleres
statistik og partier. Du kan blive sponsor
i et år for 50,- kr. Se siden: støt eskak.dk

Bor i Nordjylland og er cand.scient.soc. (sociolog).
Indmeldt 27. 7. 2003. Medlem i 20 år og 132 dage.
Har pt. ret til 21 feriedage.
Sidst set søndag den 21. marts 2010 kl. 20.42
Det er 5003 dage, 0 timer og 0 minutter siden.

Alder: 69 år. Har spillet skak i 62 år. Skakklubmedlem i Nørresundby Skakklub. Er fraskilt. Har 1 barn.

"Da jeg var ca. 7 år gammel lærte jeg at spille skak af min farfar, og spillede som barn meget med ham og med mine fætre i ferierne. Min farfar spillede i Biersted Skakklub dengang den eksisterede, og resten af familien på min fars side spillede også, men kun som "hjemme/hyggespillere" og aldrig i klub.

I 1968 fik jeg bogen 'Skakspilleren 2' i julegave af min onkel og tante og det er sikkert den gave, der har haft den største betydning for mit videre liv. I den bog læste jeg bl.a. om Bent Larsens bedrifter og det var nok det, der for alvor satte skub i tingene. I 1969 blev jeg medlem i Nørresundby Skakklub og det må siges at have været startskuddet til min "skakkarriere". For, som Jens Enevoldsen skriver,: "Klubspil er vejen til spillestyrke" (Bobby Fischers vej til VM, p. 7).

Nærskak var naturligt nok det jeg spillede mest i de første år, men hen ad vejen fandt jeg ud af, at korrespondanceskak passede mig bedst. Gennem tiden har jeg spillet en del k-skak i DSU's regi, bl.a. Landsholdsklassen 1984 og 1994, Østersøturnering, samt turneringer på ICCF tilbage i 70'erne og starten af 80'erne. Men de senere år har jeg holdt mig til online skak på nettet, på forskellige skaksites, og er så havnet her igen (pr. 1/12-08), hvor jeg vil forsøge at slå mine folder fremover ;). (Har spillet her før under en tidligere version af e-skakklubben).

Foretrækker k-skakformen frem for nærskak, for ikke at tale om hurtig- og lynskak. Min spillestyrke lader til at stige proportionalt med betænkningstiden, der er til rådighed.

Nimzowitsch er mit skaklige forbillede, og min spillestil, som jeg vil karakterisere som overvejende positionel, er helt sikkert præget af hans tanker og idéer. Hans bøger 'Mit system' og 'Die Praxis meines Systems' er nogle af de skakbøger jeg har læst mest. Af andre store mestre, hvis partier jeg har studeret meget, kan jeg nævne Botwinnik, Petrosian og Capablanca.

Skak fylder selvfølgelig meget i mit liv, men derudover interesser jeg mig også for sociologi (mit fag), historie samt politik. I min tidlige ungdom var jeg meget interesseret i musik, men det måtte vige for skak, som jeg fandt mere spændende. Men jeg kan stadig svømme hen på nostalgiens bølger når jeg hører noget godt 60'er musik ;)

Nybagt morfar til en lille dreng, pr. 16/3-09 :). Han kan lige skimtes på billedet.

Har valgt ikke at deltage på hold i holdturneringen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Taktikeren må vide, hvad der skal gøres, når noget skal gøres; strategen må vide, hvad der skal gøres, når der ikke er noget, der skal gøres." (Tartakover).

"