Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Knockout

Afvikling

Knockoutturneringerne afvikles med 14 dage til hver spiller. Hver spiller har mulighed for at benytte sin ferietid/ekstratid, hvorfor en runde kan vare noget længere end de 28 dage. Der spilles mini-matcher over 2 partier. Vinderen af matchen går videre til næste runde af knockout'en. Vinderen af finalerunden har retten til at kalde sig Knockoutmester indtil afslutningen af næste knockout og får en virtuel pokal til sin pokalhylde på visitkortet.

Ved ligestilling i den ordinære match går spilleren med det laveste ratingtal videre. Ratingtallet fastfryses for hver KO-turnering for sig; vurderingen er derfor baseret på det ratingtal, man havde ved turneringens opstart. Det er dette tal, som vises i KO-rundelisterne, så her kan man se direkte, hvem der går videre ved ligestilling.

Alle pladser fordeles ved opstart af 1. runde ved lodtrækning. Kan en KO-turnering ikke besættes fuldt med spillere, fyldes den i 1. runde op med oversiddermodstandere, der betegnes "Mr. X". Mod disse bedes man udføre et træk, hvor man har hvid, så "Mr. X" kan komme til at opgive partiet.

Uanset hvor langt man kommer i knockout'en optjener man ranglistepoint til knockoutranglisten. Ved at tilmelde sig en knockout får man ét point. Ved at avancere til 2. runde får man tre point. Ved at avancere til 3. runde får man seks point. Ranglisten og den fulde oversigt over pointsystemet findes på Knockout-undersiden -> Rangliste. Hvert år i januar afvikles en årsfinale blandt de otte spillere, som har fået flest ranglistepoint det forgangne år. Det er ikke altid alle otte der ønsker at spille, så man kan godt risikere at få en invitation til årsfinalen selvom man ligger nr. ni eller ti.