Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Forsiden

Opbygning
I toppen ses en grafik med brikker. Flere af disse er klikbare (fra højre) og fører til undersider, som ellers ikke er direkte tilgængelige fra forsiden (se afsnittet topgrafikken). Lige under grafikken findes en linje med teksten "Velkommen..." - når man er logget ind, ser man her sit brugernavn. Til højre for dette kan der komme forskellige ikoner og tekst (se afsnittet headerlinjen).

Til venstre er der en menu, som skifter alt efter om man er logget ind eller ej (se afsnittet indmeldelse). I midten findes nyheder og SMS; short message system eller kort-besked-system (se afsnittet nyheder og SMS). Endelig er der til højre statistik, input-felt og links (se afsnittet højre side).

Topgrafikken
Topgrafikken giver adgang til undersider, som ellers ikke er tilgængelige fra forsiden. En del af brikkerne er således links. Hvis man holder muse-markøren over en brik, kommer der en tekst med oplysning om, hvortil brikken linker.

* Tårnet på h1 linker til overvågningssiden.
* Springeren på g1 linker til din personlige postkasse (kræver login).
* Løberen på f1 linker til en liste over visitkort med ekstra oplysninger om brugeren.
* Kongen linker til en liste over de tematurneringer, som er tilgængelige i klubben.
* Damen linker til din egen muligehed for at indtaste ekstraoplysninger til dit visitkort (kræver login).
* Løberen på c1 linker til Vennelisten, men virker kun for klubbens sponsorere (se afsnittet Højre side lidt længere nede).

Headerlinjen
Når du er logget ind, fungerer headerlinjen (hvor der står "Velkommen...") som din genvej til vigtige sider. Hvis der er et lille rundt ikon med en bonde indeni, er du i trækket i et eller flere af dine partier. Holder du musemarkøren over bondeikonet, får du at vide, hvor mange partier det drejer sig om. Klik på ikonet for at komme til det første af disse partier.

* Hvis der et et lille rundt ikon med et "U", har du en aktiv udfordring, som du kan modtage eller afvise på din oversigtsside. Klik på ikonet for at komme til din oversigtsside.
* Hvis der er et lille rundt ikon med et rødt "K", har du et aktivt korttidsparti! Klik på ikonet for at komme ind på partiet.
* Hvis der er et lille rundt ikon med et gult "H", så er der nye beskeder på din holdchat fra dine holdkammerater. Klik på ikonet for at komme ind og se beskeden.
* Hvis der kommer en lille hvid smiley, så er der nogen af spillerene på din "Venneliste", som er online (virker kun for sponsorere).

Til højre for disse ikoner, kan der fremkomme en gul tekst og navnet på en anden bruger. Dette er tegn på, at der er kommet en lyn-besked til dig gennem det interne postsystem. Klik på teksten for at komme til din postkasse og læse beskeden. Du kan også klikke på hesten på f1 eller finde link til din postkasse på din oversigtsside.Indmeldelse
Før du melder dig ind, er der nederst i hovedmenuen et link som hedder "bliv medlem". Klik her og skriv ønsket brugernavn og gyldig e-mailadresse. Vi foretrækker dit rigtige navn som brugernavn (og så er der også flest, som er villige til at spille med dig), men alt, som ikke er krænkende, er tilladt. Skriver du forkert i e-mailadressen, modtager du ikke mailen med dit password og kan ikke logge ind. Samtidig registreres din ip-adresse, så du vil heller ikke kunne gentage tilmeldingen fra samme computer. Hvis du kommer til at lave en sådan fejl, så skriv til admin via linket på forsiden. Hvis flere personer i samme husstand ønsker en profil på eskak.dk, er det ligeledes nødvendigt at få de efterfølgende brugere oprettet manuelt af admin.

Når du skal logge ind, skriver du dit brugernavn i det lange felt og dit password i det korte felt og klikker på login. Det er vigtigt, at du holder øje med store og små bogstaver i navn og password - ellers vil du ikke kunne logge ind.

Når du er logget ind første gang, så gå til din profil-side og sæt klubben op som du ønsker den; her kan du blandt andet vælge automatisk login. Læs mere herom under Undersider -> Profil.Nyheder, statistik og SMS
Øverst midt på siden vises altid den nyeste nyhed. Hvis den er aktuel, vises titlen med rødt. Man kan selv vælge, hvor mange nyheder man vil have vist ved at klikke på "1", "5" eller "alle". Indstillingen gemmes. Jeg anbefaler, at man holder sig til "1" eller "5", da det er et unødvendigt spild af båndbredde altid at have alle nyheder vist. For hver nyhed vises kun den første del - for at få vist det hele, klikker man på "Læs mere her...".

Der er midt mellem nyheder og SMS en grafik, som viser forskellige statistikker for E-skakklubben. Over grafikken er der to knapper. Hvis man klikker på "Skjul grafik", får man ikke vist grafikken mere, men ser blot en knap, hvor der står "Vis grafik". Først når man klikker her, får man vist grafikken igen. Dette gælder også efter man har været logget ud. Klikker man på "Næste grafik", så får man vist de forskellige statistikker i rækkefølge. Der er i alt 13 forskellige statistikker.

SMS'en er klubbens livsnerve. Den vigtigste indstilling er mellem "info" og "privat". I info-modus vises kun bekendtgørelser fra admin og meddelelser om nyindmeldelser. I privat-modus vises beskeder fra alle klubbens brugere og man har adgang til selv at skrive beskeder i SMS'en. På sin profilside har man adgang til at foretage et permanent valg af privat-modus. I lighed med nyhederne, har man adgang til selv at afgøre, hvor mange beskeder man vil have vist af gangen. Jeg beder indtrængende om, at man benytter muligheden for at skrive beskeder på forsiden med omtanke. Man kommer langt med anvendelse af sund fornuft, værdighed og respekt overfor de øvrige brugere. Alle trusler, anklager og lignende vil blive slettet uden varsel og kan medføre udelukkelse fra fremtidigt at kunne skrive i SMS'en eller fra selve eskak.dk.

Højre side/sponsor
I højre side vises den aktuelle statistik for klubben. Antal brugere, antal aktive partier og samlet antal indlæg i forumet. Lige under dette findes der, hvis man er logget ind og har vælgt privat-mode i SMS'en, et input-felt til beskeder til SMS'en.

Herunder er der tre grafikker. Den første er en grå kasse med teksten "bliv sponsor af E-Skakklubben". Den linker til en sponsor-underside, hvor man kan finde angang til at støtte klubben økonomisk, sinop otelleri hvis man måtte ønske det. Hvis man er sponsor forsvinder den grå kasse og man ser i stedet en fin, farvet grafik.

* Samtidig får man som sponsor adgang til at oprette hold til eskaks holdturnering, hvilket ellers er forbeholdt spillere med VIP-status.
* Der er også lavet en særlig "Venneliste" som kun sponsorerne har adgang til. Den giver mulighed for at udpege venner på eskak.dk, så man har en hurtig liste over dem, kan se hvornår de var på sidst, om de er online og hvor på sitet de kigger. Og så får man et særligt ikon i headerlinjen, når en af dem er online.
* På visitkortet under "Statistik" kan sponsorerne se en grafik over spillerens ratingudvikling.
* Endelig kan sponsorere "farvekode" deres parti-oversigstside med 5 valgfrie baggrundsfarver, hvilket hjælper nogle spillere med at holde overblik over partierne.

Når du sponsorerer et beløb til klubben, skal du skrive det til Jan Ambirk, som så registrerer dig som sponsor, så snart han kan.

Herunder er det et link til Dansk skaksalg og et link til dsu.dk, som også linker til eskak.dk.

Allernederst er der adgang til mit visitkort (Brian Lundgaard) og mulighed for at sende mig en e-mail. Hvis man er logget ind, er det enklere og rarere for mig, at man klikker sig via mit navn ind på mit visitkort og sender en lynbesked ved at klikke i "kontakte".