Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Ofte stillede spørgsmål

iPhone, iPad og mobil
Virker eskak.dk ikke på min telefon, iPhone, iPad?

Det gør det muligvis. Det kommer lidt an på din telefon. Jeg anbefaler adressen m.eskak.dk eller mobil.eskak.dk. Det leder dig ind på en side, som er mere mobilegnet og sender færre data. Her er brættet heller ikke java og vil derfor muligvis virker på din telefon. Det virker i hvert fald på iPhone. Det kræver dog, at du kan notere - der kan ikke trækkes på brættet.

Hvis du vil bruge klubben på din iPad, anbefaler jeg, at du bruger hovedsiden, eskak.dk og så klikker på knappen, Non-java bræt på forsiden. Det aktiverer det samme bræt. Brættet vendes til sorts synspunkt ved at klikke på feltet e7 på brættet.

Brættet fungerer fint, men giver en del fejltræk, fordi folket finder det vanskeligt at notere korrekt. Vær meget opmærksom, når to brikker kan gå til samme felt: Det er aldrig korrekt bare at skrive Td7, når to tårne kan gå til feltet. Afhængigt af stillingen vil der skulle tilføjes et tal eller et bogstav, eksempelvis Tfd7 eller T3d7. Hvis du ikke følger denne anvisning, kan trækket være forkert selvom det tilsyneladende vises korrekt på brættet. Hvis du ikke har noteret korrekt, er det altid stillingen som den vises på Java-brættet, som gælder for partiet. Så, hvis begge spillere har spillet videre, uden at få rettet fejlen, rettes den til sådan, som Java-brættet viser trækket. Hvis begge spillere er enige om det, kan partiet føres tilbage til før fejl-notationen.

I alle andre tilfælde er trækket noteret korrekt, hvis den nye stilling efter dit udførte træk vises på godkendelsessiden. Vises den nye stilling ikke, må du tilbage og overveje notationen.