Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Ofte stillede spørgsmål

Trækgentagelse og pat
Hvis der er problemer med partiet, som du ikke selv kan løse, skal du fejlmelde partiet. Dette sker ved at klikke på knappen til højre for brættet. Herefter får du mulighed for at begrunde din fejlmelding skriftligt og trykke 'send'. Partiet bliver så markeret i systemet, så vi kan komme til at rette det. Det kan fx være fordi der er udført et fejltræk og brættet er blevet rødt. Eller, fordi der er udført et træk, som spilleren gerne vil have ændret. I dette tilfælde er det kun modstanderen, som kan give lov til det. Det er derfor kun ham, der kan fejlmelde med besked om, at han accepterer ønsket om at trækket ændres.

Systemet kan ikke selv dømme remis ved stillingsgentagelse, 50-træksregel og pat. Man skal ved udførelse af det træk, som udløser en remissituation gøre følgende:
* Skrive en besked til modstanderen ved partiet om, under hvilken regel man påstår remis
* Klikke under brættet, så der sendes remistilbud
* Udføre det træk, som udløser remissituationen

Hvis kravet er korrekt fremsat, skal modstanderen modtage remis. Sker det ikke, fejlmelder man partiet med oplysning om, under hvilken regel man påstår remis. Hvis kravet findes underbygget, dømmes partiet herefter remis.