Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Ofte stillede spørgsmål

Anmeldelse af ferie
Hvis du vil holde ferie fra skakken i E-skakklubben, skal du selv anmelde, hvor mange dage du holder. Dette foregår ved at du går ind på din Profil-side, som der kommer et link til i menuen, når du er logget ind (lige midt mellem "Oversigt" og "Log ud!"). I toppen af denne side er en knap, som hedder "Ekstra tid / Ferie". Her er der en kort forklaring af systemet og du kan med det samme se, hvor meget ferie du er berettiget til. Når du lige har meldt dig ind, står der: Du har pt. ret til 7 dages ekstra tid. For at holde ferie skriver du det antal dage, som du vil holde i rubrikken og trykker på "Gem ændringer". Den valgte tid tillægges øjeblikkeligt dine aktive partier. Det vil altså sige, at hvis du starter andre partier efter dette (men før du tager på ferie), vil du ikke have ekstra tid i disse!

Der kan ikke holdes ferie fra partier med en samlet betænkningstid på 5 dage til hele partiet!. Systemet giver heller ikke mere tid i turneringer med 14 dage pr. træk.

For hver 10 dage man er medlem af klubben, opsparer man 1 dags ferie. Dog kan man ikke have mere end 21 dage opsparet; når man har det, vil man først begynde at opspare igen, når man har brugt nogle af dem. Lige når man meldes ind, får man en uges ferie i forgave. Dog begynder man ikke at opspare ny ferie, før man har optjent de 7 dage, man fik foræret ved indmeldelse. Det vil sige, at man skal være medlem i 70 dage, før man begynder at opspare ekstra ferie.

Jeg foretrækker betegnelsen "ferie" for dette system, men betegnelsen "ekstra tid" er lige så relevant, da der ikke er noget som hindrer, at man trækker i den periode, hvor man har tillagt nogle feriedage. Systemet kan derfor lige så vel bruges til at skaffe noget ekstra tid i en snæver vending, hvor man har brug for det (efter sygdom, stress eller ugidelighed). Dette er fuldt ud lovligt! Man kan på denne måde skaffe sig ekstra tid i alle turneringer, undtaget dem med 5 dages betænkningstid. Derfor: Hvis din modstander pludselig har mere tid end dig og stadig trækker, så er dette nok forklaringen.

Altså:
* Under din profil kan du selv vælge ekstra tid i dine partier.
* Du får herved med det samme mere tid i dine aktive partier.
* Systemet giver ikke mere tid i "5 dage til hele partiet" og "14 dage pr. træk".
* Du har stadig lov til at trække i partierne!