Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Ofte stillede spørgsmål

Ratingsystemet
Man tildeles ved indmeldelse 1300 i rating. Har man et større tal i det "virkelige" liv, kan man få sit ratingtal korrigeret opad (men kun en gang, umiddelbart efter indmeldelse - derefter er tallet dit E-skakklubtal og bliver ikke korrigeret, fordi du har vundet 22 ratingpoint i Køge byturnering!). Jeg ændrer ikke tallet nedad, så, hvis du har 1180 i det virkelige liv, så tillykke med de 1300! :o] Man kan både få korrigeret tallet hvis man har et DSU-ratingtal og hvis man eksempelvis har et korrespondancetal under ICCF eller et ELO-tal. Har du andre beviser på din styrke på et bræt, så skriv også til mig, så snakker vi om det!

Ratede turneringer ændrer dit styrketal. Hvis du vinder over en spiller, stiger dit rating relativt i forhold til dit og hans ratingtal. Taber du, falder det. Ved remis falder den højstratede lidt i rating (og den lavestratede stiger), men det er ikke meget. Oplysningen om, om den enkelte turnering er ratet, findes tydelig at læse på turneringsopslaget!

Det "tekniske" for de, som kender ratingsystemet: Systemet kører med de samme forventede scores, som kendes fra det officielle system. Dog bliver den forventede score ikke 0 (nul) ved en forskel over 735, men 0,95 for den højstratede. Det betyder samtidig, at man kan vinde rating fra de fleste spillere, også selvom der er fx 1000 i ratingforskel (men ikke mere end 2 point pr. parti!). Først ved en ratingforskel på over 1500 bliver den forventede score til 1 for den højstratede og man kan ikke længere vinde rating. Denne begrænsning er indført for at forhindre udnyttelse af systemet.

Klubben kører med en fast udviklingskoefficient på 40 point. Der er ingen graduering efter ratingtallet. Dette giver en ret "hurtig" ratingudvikling, eller "svingende", hvis det er et bedre ord. Til gengæld kan der ikke opnås bonus - hvert parti i en turnering rates for sig, i det øjeblik det er færdigt, og uden hensyn til, hvordan andre partier i samme turnering er gået.