Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Vejledning

Tilbage til hovedmenuen - Fasthold hovedmenu

Ofte stillede spørgsmål

Fejl på brættet
Spørgsmål: "Brættet virker jo slet ikke! Der er bare en grå firkant. Hvornår laver du det?"

Svar: "Brættet afvikles på din computer - ikke på serveren. Kan du ikke se det, skal du have opdateret JAVA på din computer. Hvis du bruger Internet Explorer så gå på Microsoft - opdateringen er let og gratis. Ellers kan du du opdatere din browser her."

* * * * *

Spørgsmål: "Jeg kan altså ikke opdatere JAVA på den computer, jeg vil spille fra, så brættet virker ikke for mig. Hvad gør jeg?"

Svar: "Du kan bruge det bræt, som er udviklet til mobiltelefoner. Det benytter ikke JAVA og vil derfor fungere uafhængigt heraf. Når du er logget ind, klikkes på forsiden på 'Mobiltelefon'. Herefter er det alternative bræt valgt."

* * * * *

Spørgsmål: "Brættet er rødt. Hvad er der galt?"

Svar: "Hvis der er problemer med partiet, som du ikke selv kan løse, skal du fejlmelde partiet. Dette sker ved at klikke på knappen til højre for brættet. Herefter får du mulighed for at begrunde din fejlmelding skriftligt og trykke 'send'. Partiet bliver så markeret i systemet, så vi kan komme til at rette det."

* * * * *

Spørgsmål: "Jeg kører Internet Explorer og Windows XP, det hele i de nyeste versioner. Jeg har også installeret JAVA som man skal. Men, nogle gange vises brættet ikke. Så skal jeg sidde længe og trykke F5, for at få det til at komme frem! Hvad er der galt?"

Svar: "I nogle opsætninger med Windows og IE opdaterer brættet ikke altid automatisk. Det letteste at gøre i den situation er at klikke sig over på et andet vindue og så tilbage igen - så er brættet der. Det kan fx gøres med ALT+TAB to gange. Synes man det er lettere, kan man minimere og maksimere vinduet hurtigt efter hinanden så kommer brættet også.

En egentlig løsning på problemet er at skifte til en anden browser - fx Firefox, som man kan finde et link til på klubbens forside."